Köpa reservdelar online

Många bilägare har uppmärksammat det faktum att det går att köpa reservdelar till bilen betydligt billigare via något online företag, förhållandevis ett företag baserat i Tyskland, än att låta den lokala reservdelsbutiken.

Det kommer garanterat att bli många flera som letar och beställer själva över nätet. En del känner sig säkert lite osäker att beställa från något okänd företag som ligger i ett annat land, det är väl en ganska vettigt tänkande, speciellt om hemsidan inte är på svenska, flera tyska företag förstått och de gör hemsidor på svenska och med svensk support

Med betalningsmetoder som känns normala för oss svenskar, förutom kreditkort så går det ypperligt att betala med banköverföring (då med hjälp av med BankID) eller med Klarna, båda rent svenska företeelser som de flesta i Sverige känner igen och känner sig trygga med. Lägg sedan på det faktum att leveranstiderna är riktigt bra, från några dagar upp till max en vecka innan reservdelarna har levererats hem till dig.

Och det är stora prisskillnader vi pratar om, inte bara några procent utan det kan lätt vara halva priset eller mer på riktiga kvalitetsprodukter. De svenska företagen som handlar med reservdelar till bilar står för en kraftig utmaning, klarar Mekonomen, Autoexperten, Biltema med flera av en sådan konkurrens?

Förr eller senare kommer de svenskbaserade företagen att göra någonting, de kommer att tappa marknadsandelar år för år tills de inte har tillräckligt stor marknad för att klara sig, Speciellt om de helt och hållet riktigare in sig på bil/fordonsmarknaden, de kommer säkert att få problem med lönsamheten. Så, sänka priserna och kostnaderna redan nu eller ”vänta tills det är försent”?

Eller så gör man som Biltema, man breddar sortimentet och siktar in sig på andra marknader också, när man lyssnar på Biltema reklam på radion som framgår det sällan eller aldrig att de säljer reservdelar till bilar utan det är utemöbler, elcyklar eller annat som de gör reklam för, smart gjort.

Det är ju ganska vanligt att de mindre oberoende bilverkstäderna (dvs inte knutna till ett visst bilmärke) skriver något typ av samarbetsavtal med de i Sverige större bilreservsföretagen, Mekonomen-verkstad eller Autoexperten-verkstad har nog de flesta sett. En intressant tanke är ju vad som händer när det dyker upp Autodoc-verkstad (kanske redan gjort det i södra Sverige), priskrig mellan bilverkstäderna?