Pressa priset på körkortet

Att ta körkort är en ganska stor utgift som kan svida i plånboken för många. Ofta är det dessutom ungdomar med lite sämre ekonomi som ska ta körkort, och då kan det svida lite extra. Som tur är finns det ett par sätt att pressa priset på körkortet:

Övningskör privat

För den som har möjlighet är det en stor pengasparare att övningsköra privat så mycket som möjligt. Det är vanligt att man blandar både privat- och ”riktiga” körlektioner för att bli så kunnig som möjligt inför uppkörningen.

För den som kan, är det bra att spara in så mycket på tiden hos körskolan som det bara går. Övningskör privat och läs på så mycket det bara går, och välj gärna en så erfaren handledare som möjligt. Be handledaren att vara riktigt nitisk och sträng – på så sätt kommer du att förberedas på bästa sätt.

Leta rabatter och erbjudanden

Det här är en möjlighet som många missar. Om man tar sig tiden att söka efter rabatter och erbjudanden – både på kurslitteratur och erbjudanden från körskolor – kan man spara en hel del pengar.

Ett sätt att hitta rabatter på är att ta sig in på olika sidor som jämför och sammanställer dem, så som Rabattkodsidan till exempel. Ofta lönar det sig att jämföra flera olika firmors priser, och samtidigt hålla utkik om det också finns något erbjudande tillgängligt.

Går man in på sidor som till exempel Rabattkodsidan kan man hitta rabattkoder på bokaffärer om man har tur. Många bokaffärer har också just körkortsteori – så här finns alltså en möjlighet att pressa priset på körkortet en aning.

Intensivkurs

Har man inte möjlighet att övningsköra särskilt mycket privat, kan det löna sig att gå en intensivkurs. På intensivkurser åker man ofta iväg, får boende, och kör nästan hela dagarna.

Att gå en intensivkurs är tidseffektivt, och kan för många också vara lönsamt. Självklart går det också att spara pengar under själva kursen. Detta kan man göra genom att tänka på maten till exempel. Naturligtvis lönar det sig att laga mat på boendet, snarare än att ute varje dag. Under vissa intensivkurser ingår dessutom maten ofta.