Tips på födelsedagspresenter till 18-åringen

Att fylla 18 år är stort – det innebär för många ett stort kliv in i vuxenlivet och det här är åldern då många tar sitt körkort, börjar arbeta och kanske till och med börjar fundera på att flytta hemifrån.

Det vuxna livet innebär många förändringar och det gör också att 18-årsdagen är ett tillfälle att lägga lite extra krut på att hitta en bra födelsedagspresent. Här kan du läsa om några tips som kan passa för den unga vuxna.

Presenttips

Födelsedagshälsning från kändis – Via tjänsten Memmo kan man skicka/få en hälsning från någon kändis. Körkortsteori.com rekommenderar självklart någon från motorsporten värld så som Rallycrossförarna Kevin och Timmy Hansen eller Rallylegenden Tina Thörner.

Det finns mängder av andra kändisar att välja på, det är nästan garanti att man hittar någon passande kändis.

Presentkort hos körskola – En bra födelsedagspresent till den som fyller 18 år och drömmer om friheten som kommer av att ha körkort är ett presentkort hos en körskola, eller ett presentkort på körkortsteori.

Glad ung kvinna klarat körkortet

På så vis får han eller hon en bra början för att ha råd med körlektioner och annat nödvändigt. Kolla bara med andra som ska uppvakta personen – så att det inte kommer presentkort från flera olika skolor, utan från en och samma.

Flytta hemifrån-saker – Att bli vuxen innebär också att skaffa sig ett eget liv och ett eget hem. Att fylla upp ett hem är dock inte det enklaste och det finns garanterat många saker som 18-årngen inte själv tänker på.

Det kan vara stekpannor och kastruller, hushållsmaskiner och annat som kanske inte är så kul att köpa själv – men som ändå är uppskattat att få.

Resecheckar – Många nyblivna 18-åringar drömmer om att upptäcka värden när studierna är avklarade – kanske en tripp till Asien med vännerna eller en tågluff på egen hand.

Att resa kan vara både billigt och dyrt beroende på resesätt och resmål men resecheckar kan alltid komma väl till pass för den som är på väg att ge sig ut i stora vida värden.

Något minnesvärt – 18-årsdagen är som sagt något lite extra för många och den firas därmed också lite extra. En fin födelsedagspresent är därför att ge bort någon minnesvärt – kanske ett finare smycke eller liknande. Alltså något som kan användas hela livet, och som man kan förknippa med den stora dagen.